OPG Nieuwsbericht

Terugblik OPG Jubileumreis

20 september 2023

Op vrijdag 15 september vierden de leden, het bestuur en de staf van OPG het 25-jarige bestaan van de vereniging met een prachtig reisje naar de buren in Duitsland.

We begonnen met een bezoek aan Burg Bentheim. Daar hoorden we alles over het beheer van het vele duizenden hectare omvattende bezit van de Erbprinz zu Bentheim und Steinfurt. Kammerdirektor (rentmeester) Henning Buss nam ons vervolgens mee naar het zeer bijzonder Hutenwald even buiten Bentheim en vertelde over de talloze uitdagingen voor natuur- en bosbeheer in de regio. We maakten kennis met het begrip ‘Klimawald’, een in onze ogen zeer opmerkelijke combinatie van douglasopstanden en windturbines…

Daarna vertrokken we naar het Hohes Haus in Nienborg, van oudher bezit van de familie Von Bönninghausen. Hier zette de bekende Twentse publicist en uitgever Paul Abels ons op humoristische wijze aan het denken over de rol van grondeigenaren in de maatschappij. Een feestelijk aangeklede borrel was het sluitstuk van deze feestdag voor OPG.